St. Petersfisk er en art som har sneket seg inn i norske farvann de siste årene, mest sannsynlig som et resultat av høyere temperaturer i vannet her oppe. Men i motsetning til f.eks. kongekrabbe, truer ikke st. Petersfisk noen av de opprinnelige artene våre. Det er flat som ei flyndre, men har likevel en vertikal kroppsfasong. Den kan variere i farge, men gjenkjennes av den runde flekken midt på kroppen. Da denne er en relativt ny art i norske farvann kan den fiskes med god samvittighet, og fortsetter utviklingen i været, vil det bare komme flere og flere av den hit. Foruten er dette en kjempegod matfisk, med hvitt, fast og fett kjøtt. Smaken kan minne om Berggylt.
-filet av st. petersfisk
-perlespelt
-sjalottløk
-jordskokk
pris: 70-100 pr kg
komfort: som en flyndre, men pass på å få riktig innsnitt ved ryggen
smak: 9/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar