Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 6. november 2018

Japansk Hvitting/Japanese Sillago/Sillago Japonica (Saltvann)




Den japanske hvittingen finnes vanligvis langs kysten rundt Japan, men den kan også finnes i andre nærliggende asiatiske farvann. Den blir maks 30cm og er i så måte en av de mindre sillagoene. Sillago som vi i Norge har valgt å oversette til Hvitting har ingenting med den atlanterhavske hvittingen å gjøre. De er en egen slekt i en annen fiskegruppering. Disse filetene er rundt 10cm og kommer derfor fra ungfisk. Smaken på eldre eksemplarer skal visstnok være forskjellig ettersom kosten forandrer seg vesentlig når fiskene runder 20cm i størrelse.
Filetene er ganske milde på smak, kan spises rå med grovkvernet salt på toppen, meget fast og fint kjøtt. Filetene er sykt tynne, så å steke dem kan fort være sjansespill. Arten er kjent som en delikatesse og viktig matfisk, som enda ikke er rødlistet. Anbefales!



-japansk hvitting
-snackpaprika med kumelksmozzarella
-risnudler
-vårløk
-gulrot


pris: 80-120,- pr kg
komfort: fønvind
smak: 7.5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!