En fisk som finne si størsteparten av det sydlige Stillehavet, hvor det finnes grunt vann eller nærliggende kyst. Fra vestsiden av mellom-Amerika, mot Sørøst-Asia og Australia hvor arten blomstrer mest, til Øst-Afrika og opp mot Egypt. Disse ligner veldig på en annen slekt som heter pomfret på engelsk (les:
pampus) og må i så måte ikke forveksles. Pomfret og Pompano skal ifølge mine funn være to forskjellige, men vanvittig like fiskefamilier. Arten er smal og høyreist, så selv om den kan bli like over én meter lang, er maksvekten på kun 3,4kg. Den er vurdert som bærekraftig og kan spises med god samvittighet. Som bonus kan den bære med seg
ciguatera, som er en slitsom algeforgiftning som blant annet kan føre til hallusinasjoner. Det finnes ingen kur!
Smaker den noe godt da, spør du? La oss kaste oss ut i det!
Det er en enkel fisk å filetere, samtidig som kjøttet og skinnet er robust, så den er enkel å tilberede. Salt og pepper er alt som trengs her. Når den er ferdig stekt kan du løsne kjøttet fra skinnet med en stekespade(!)
Skinnet kan stekes som et kylling- eller svineskinn og blir crispy og godt. Kjøttet er utrolig saftig og smakfullt, kan minne om piggvar eller kveite, bare bedre. Dette er et stykke opp fra annen fisk i mine øyne, fiskeverdenens kobe biff? Så får vi heller beklage at vi var litt rause med whiskysausen idag...
-flatneset kardinalfisk
-samsøpoteter
-vannkastanjer
-vårløk
-grønn paprika
-tomat og fløtesaus
pris: 50-100,- pr stk
komfort: taffelmusikk
smak: 10/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar