Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 10. august 2019

Stort Kamskjell/Great Scallop/Pecten Maximus (Saltvann)




Ikke uvanlig at disse havner i båten hos fiskere. De er meget dyktige svømmere som lett kan tuste seg inn i garn og andre feller. Mine to ble fanget av yrkesfiskere i Skagerrak, usikker på metode. De oppholder seg normalt sett på 10-100 meters dyp og sandbunn, mens døde skjell ofte kan flyte inn i strandkanten. I motsetning til våre noe vanligere urskjell, har pecten maximus både ett flatt og ett buet skjell. Det er mye grums rundt muslingene som må fjernes etter at skallene åpnes, men for all del ikke kast rognen, den er snadder! Konstaterer at denne er en fantastisk god kammuslingen, hvor man på tross av den stive prisen faktisk får valuta for pengene.


- stor kammusling m/rogn
- salatblad
- laksepaté
- sylteagurk


pris: 20-40,- pr stk
komfort: en følsom og forsiktig hånd er viktig
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!