Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 2. november 2018

Crimson Snapper/Lutjanus Erythropterus (Saltvann)




En pen fisk fra det vestlige Stillehavet og det Indiske hav, hovedsaklig fra nordsiden av Australia, opp mot Japan, og bort mot Madagaskar i vest. Det kan finnes oppdrettsanlegg andre steder da det er en populær fisk å gjøre industri på. Den lever på grunt vann opp mot 100 meter og beveger seg ikke langt fra kysten. Vanlig størrelse er i underkant av halvmeteren, men de kan runde 80cm i enkelte tilfeller. De lever i 8 år så det er en relativt hurtig voksende fisk. Arten legger egg flere ganger i året. Denn er enda ikke vurdert ift. bærekraftighet. Det drives mye fiske etter arten, men at den er hurtigvoksende og reproduserer ofte taler for at det er en art som tåler en del fiske. Mine eksemplarer er skrellet for skjell.
Dette er absolutt en delikatesse, fast fint kjøtt, mørt som kan bli og smakfullt. Blanding av uer og sei er det første jeg tenker på her, men minimalt bedre enn begge nevnte. Filetene tåler høy temperatur og bli ikke tørre med det første, og det er lite bein å forholde seg til. En super overraskelse.



-crimson snapper fileter
-svartøyebønner
-sjalottløk
-knuste tomater
-tomatsaus



pris: 60-100,- pr stk
komfort: tykke bein som er enkle å føre kniv langs
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!