Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 7. juli 2020

Papegøyefisk/Blue-barred Parrotfish/Scarus Quoyi (Saltvann)




Papegøyefiskene er en familie på intet mindre enn 39 arter (and counting), men her til lands har vi ikke lagt så mye arbeid i å pelle dem fra hverandre med egne navn. Scarus Quoyi er en av disse, og den finnes i stort antall og fiskes heller lite, så en fisk man godt kan spise hvis man er heldig nok til å komme over hos en fiskehandler. I så måte både ny art og ny slekt på oppdagfisk, og det kan vi like.
Jeg ser fort at vi har vært litt spartanske med tilbehøret her, så jeg "jukset litt" og la over litt vårløk etter bildet var tatt. Forresten, vårløk er det ultimate tilbehøret til fisk, uansett hvordan man lager den. Jeg tipper det er tett på like mange retter med vårløk på denne siden som det er forskjellige fiskearter. Et liv uten vårløk er ikke verdt å leve! (OK, litt vel dramatisk på slutten der...)
Fiskekjøttet er vel det man noen steder vil kalle for flaky, i mangel på et godt norsk ord. Minner litt om lyr eller kolje i både smak og konsistens. Det er enkelt å jobbe med.
Jeg er overrasket da jeg antok dette ville helle mer mot dorader og annen høyreist fisk fra varmere strøk, men dette er vel anvendte penger om man er på en stillehavsøy og lengter hjem.


-papegøyefisk
-bernaisesaus
-persille
-vårløk
-limesaft



pris: 200-500- pr kg
komfort: sommer uten sommerjobb
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!