Størsteparten av fisket av disse kamskjellene foregår i stillehavet, i all hovedsak det nordlige stillehavet. De finnes sjelden til salgs i Norge da vi både har og kan kjøpe fra solide bestander i atlanterhavet. Disse fant jeg hos Rema 1000 i en billigpakke som vanligvis inneholder placopecten magellanicus men hadde noen få poser med patinopecten yessoensis. Jeg anser dette som et alternativ brukt av kjeden når faste råvarer var vanskeligere å få tak i.
Det finnes oppdrettsanlegg for arten helt fra det fjerneste nordlige østen til havet nord for Finland, og den produseres i enorme mengder. En enslig musling kan produsere opp mot 18 millioner egg, og de kan veie opp mot 1kg.
Selve muslingen er litt gulere i fargen enn de andre jeg har smakt, og selvsagt og dessverre er disse også uten rogn. De har en flott konsistens, men litt mer melkete smak enn atlanterhavske kamskjell. Selv om de er milde og finse på smaken så mangler de dessverre noe av den deilige sødmen jeg er vant med å finne i andre kamskjell. Skal stekes på høy varme et par minutter på hver side.
-asiatisk kamskjell
-isbergsalat
-cesardressing
-chorizo
-kapers
pris: 50-100,- pr pk a 400gr
komfort: som å skrelle en banan
smak: 7/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar