Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 8. september 2018

Stillehavsflyndre/Arrowtooth Flounder/Astheresthes Stomias (Saltvann)





Denne fisken hadde definitivt være en skurkefisk om den hadde dukket opp i en av Nemo-filmene. Den ser rett og slett småskummel ut! Mine stykker er heldigvis ferdig flådd og filetert. Vi har tidligere i oppdagfisk hatt stor suksess med flyndrer fra Middelhavet, men dette er kanskje den første vi smaker som kommer fra Stillehavet.
Flyndra i seg selv er ikke en populær matfisk, da den ofte inneholder myxoporean, som er en parasitt som fører til at kjøttet desintegreres i kontakt med varme. Dette hendte når jeg tok på et av stykkene mine. Kjøttet er ulikt noe annet flyndrekjøtt. Konsistensen er som myk bomull, smaken er mild og fin, nesten torskeaktig, uten usmaken. Veldig flaky kjøtt, men på langt nær like robust som hos atlanterhavsflyndrer. Så hvorfor selges det så mye av den da?
I havet utenfor Alaska er ette den desidert mest utbredte flyndrearten, så den er ikke rødlistet, fiskes i store monn og selges til en billig pris.
Jeg konkluderer med at den ihvertfall er verdt et forsøk!
 Har lagt ved et bilde jeg fant på internettet!


-stillehavsflyndre
-rødløk
-kikertemos
-sambal olek
-medaglioni med urter


pris: 50-100,- pr kg
komfort: vanskelig å finne en temperatur kjøttet tåler
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!