Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 4. desember 2018

Østlig Østers/Amerikansk Østers/Eastern Oyster/Crassostrea Virginica (Saltvann)


Ganske små østerser fra den canadiske kysten av Atlanterhavet, de finnes også i andre hav og verdensdeler etter at mange har drevet oppdrett av dem. Heldigvis er de ikke like utspekulerte som stillehavsøstersene Crassostrea Gigas, så sånn sett ikke på så mange svartelister. Det drives heftig oppdrett av arten, som jeg opplever som en del saltere enn andre østerser jeg har vært borti fra samme farvann. Men himmelsk godt er det jo, og den umiskjennelige umamien og sødmen som kan minne om syltede sitrusfrukter ar absolutt tilstede.
Her trenger man egentlig ikke tilbehør, foruten saften som allerede ligger i østersene. Et glass avkjølt hvitvin fornekter seg kanskje ikke i dette selskapet, ellers er det bare kosemat. 



-østlig østers



pris: 10-20,- pr stk
komfort: kniv, håndkle og den ytterste forsiktighet kreves
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!