Dette er egentlig en uerfisk, som vi kaller "abbor" av ukjente grunner. Den smaker ikke ulikt vår egen uer, men er mildere og ikke like salt. Hva gjelder konsistens er vi mer i nærheten av noe mager torskefisk. Den etterlater også en del vann på tallerkenen, muligens fordi den var våt når den ble fryst. Kjøttet blir uansett så mørt som fiskekjøtt kan bli. Virkelig lekkert!
Vi merker jo en viss ambivalens i dette innlegget, totalopplevelsen ender nok opp noe høyere enn teksten skulle tilsi. Merkelig nok er det ene stykket kjøtt mye bedre enn det andre, så vi får vel vurdere det beste da?
På 80-tallet opplevde arten en voldsom redukjon som følge av overfiske. Den er en art som vokser seint og har få naturlige fiender. Moderne teknologi, utsetting og minskede kvoter har ført til at bestanden hurtig er på vei tilbake igjen.
Vi innrømmer også at retten i dette tilfellet neppe gjør seg særlig, avbildet i noen kokebok...
-stillehavsabbor
-gulrot
-vårløk
-hvitvin
-hollandaise
pris: 100-150,- pr kg
komfort: Uer
Smak: 8/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar