Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 9. august 2019

Stillehavsabbor/Pacific Ocean Perch/Sebastes Alutus (Saltvann)




Dette er egentlig en uerfisk, som vi kaller "abbor" av ukjente grunner. Den smaker ikke ulikt vår egen uer, men er mildere og ikke like salt. Hva gjelder konsistens er vi mer i nærheten av noe mager torskefisk. Den etterlater også en del vann på tallerkenen, muligens fordi den var våt når den ble fryst. Kjøttet blir uansett så mørt som fiskekjøtt kan bli. Virkelig lekkert!
Vi merker jo en viss ambivalens i dette innlegget, totalopplevelsen ender nok opp noe høyere enn teksten skulle tilsi. Merkelig nok er det ene stykket kjøtt mye bedre enn det andre, så vi får vel vurdere det beste da?
På 80-tallet opplevde arten en voldsom redukjon som følge av overfiske. Den er en art som vokser seint og har få naturlige fiender. Moderne teknologi, utsetting og minskede kvoter har ført til at bestanden hurtig er på vei tilbake igjen.
Vi innrømmer også at retten i dette tilfellet neppe gjør seg særlig, avbildet i noen kokebok...


-stillehavsabbor
-gulrot
-vårløk
-hvitvin
-hollandaise



pris: 100-150,- pr kg
komfort: Uer
Smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!