Den spanske makrellen regnes ofte som en underart av og noen ganger som samme art som Stillehavsmakrellen, selv om den hovedsaklig holder til i Atlanterhavet og Middelhavet. Arten har flekker på buken og lysere farger enn vår vanlige atlanterhavske makrell scomber scombrus.
Hvorfor denne arten er så lite brukt som matfisk sammenlignet med sin nordlige slektning finner jeg kanskje svaret på nå. Enn så lenge den er bærekraftig med dagens fiske, burde man jo se denne i frysedisken rundt omkring..
Den har normalt en lengde på rundt 20cm, jeg er usikker på makslengden.
Det grumsete vannet som denne fisken ligger i er en blanding av magesafter fra fisken selv og olje. Kanskje ikke det lekreste man kan finne på å spise, men det merkes ikke på smaken. Det er en lett og mild makrellvariant, ikke ulik scomber scombrus, men man merker helt klart at det er en magrere fisk. Den oppleves også søtere, skikkelig mildt og fint kjøtt. og nevnte magesaft-oljemikstur er stor suksess. Det er vanskelig å kritisere da dette smaker deilig og bare er velbehag fra start til slutt. Men den mangler kanskje x-faktoren som de artene som scorer over 8 på oppdagfisk har.
-hermetisert spansk makrell
-egg
-bladspinat
-sort trøffel
-sjalottløk
-syltet løk
-chorizo
pris: 30-50,- pr boks
komfort: oase i ørkenen
smak: 8/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar