Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 4. april 2019

Spansk Makrell/Atlantic Chub Mackerel/Scomber Colias (Saltvann/Brakkvann)

 




Den spanske makrellen regnes ofte som en underart av og noen ganger som samme art som Stillehavsmakrellen, selv om den hovedsaklig holder til i Atlanterhavet og Middelhavet. Arten har flekker på buken og lysere farger enn vår vanlige atlanterhavske makrell scomber scombrus.
Hvorfor denne arten er så lite brukt som matfisk sammenlignet med sin nordlige slektning finner jeg kanskje svaret på nå. Enn så lenge den er bærekraftig med dagens fiske, burde man jo se denne i frysedisken rundt omkring..
Den har normalt en lengde på rundt 20cm, jeg er usikker på makslengden.
Det grumsete vannet som denne fisken ligger i er en blanding av magesafter fra fisken selv og olje. Kanskje ikke det lekreste man kan finne på å spise, men det merkes ikke på smaken. Det er en lett og mild makrellvariant, ikke ulik scomber scombrus, men man merker helt klart at det er en magrere fisk. Den oppleves også søtere, skikkelig mildt og fint kjøtt. og nevnte magesaft-oljemikstur er stor suksess. Det er vanskelig å kritisere da dette smaker deilig og bare er velbehag fra start til slutt. Men den mangler kanskje x-faktoren som de artene som scorer over 8 på oppdagfisk har.



-hermetisert spansk makrell
-egg
-bladspinat
-sort trøffel
-sjalottløk
-syltet løk
-chorizo



pris: 30-50,- pr boks
komfort: oase i ørkenen
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!