Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 6. oktober 2018

Tangkutling/Two-Spotted Goby/Gobiusculus Flavescens (Saltvann)



Forskjellen på disse og bergkutlingen som vi tidligere har smakt her på oppdagfisk er at disse er litt mørkere og har, i fersk tilstand, noen små blå flekker langs siden. Mine tre har vært i fryseren, så de ser litt mindre appetittlige ut dessverre..
Ellers er de også dynket i mel og stekt i olje, så hvorvidt smaken varierer får vi jo finne ut av nå. Joda, det smake faktisk ikke så verst, noe salt og deilig, nærmest smørflyndreaktig kan finnes i den største av fiskene hvis man legge godviljen til. Her er vi nok ute og svømmer i akvariumsfiskenes verden igjen... Men en vakker dag skal jeg fange syyykt mange kutlinger, mose og forme dem til en middels stor fiskekake, og smake. Kanskje da vil vi kunne finne ut hva som er kutlingens egentlige smak. Og det kommer til å skje eksklusivt her på oppdagfisk.... Stay tuned!



-tangkutling
-erter
-mais
-gulrot
-vårløk
-spinat



pris: tålmodighet og håv
komfort: vanskelig å gjøre spennende
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!