Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 7. februar 2020

Regnbuereke/Rainbow Shrimp/Parapenaeopsis Sculptilis (Saltvann)




En litt større reke enn vår vanlige pandalus borealis, dog mer stressende å jobbe med siden den har et mye hardere skall, som må knekkes langs hele ryggraden før det kan pelles av, og til og med da er man ikke garantert et godt resultat hver gang. Smaken er snadder, og minner mer om jomfruhummer enn vannamei-reker. Stekes de inni hele skallet blir de heller ikke tørre. De skal dog saltes godt.
Tar man seg tid med disse rekene, og ikke er redd for å bli skitten på fingrene, kan man altså sitte igjen med delikat rekekjøtt.
Arten lever i det vestlige stillehavet ned mot 100 meters dyp og fiskes i hensynsløst monn, hvorav mesteparten brukes i industriell matproduksjon eller som agn. Det er enda ikke gjort noen forskning på artens bestand og evt progresjon eller nedgang. En ting som snakker for arten er at det drives heftig oppdrett av den, så viltfangsten kan i så måte være på vei ned.




-regnbuereker
-hjertesalat
-purreløk
-soltørket tomat
-spinatstilker



pris: 120-200,- pr kg
komfort: mye kjedsommelig pell
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!