Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 5. november 2019

Indisk Makrell/Indian Mackerel/Rastrelliger Kanagurta (Saltvann)




Den indiske makrellen er, slik navnet antyder, vanlig i Sørøst-Asia, samt havet rundt Nord-Oseania. Det er i utgangspunktet en tallrik bestand som lever i stim og blir 4 år gamle. Det er ikke gjort tilstrekkelige målinger på hvorvidt bestanden tåler dagens fiske, og den er ikke vurdert iht bæredyktighet. Ettersom den er geografisk utbredt over en større del av Stillehavet, kan man anta at det finnes mye av den. Fangsten, som ikke er regulert, er synkende.
Av utseende synes jeg den kan likne på en blanding mellom sardin og makrell, og sammenlignet med Atlanterhavets Scomber Scomber, merker man med en gang at kjøttet her er mye sartere og mer vassent. Dessverre skurrer det litt på smaken og, dette blir fort tørt og nøytralt. Ingen usmak, men lite annen smak og den mangler den feite, faste strukturen man finner i makrellen her til lands. Også blir den mye fortere tørrstekt. Kan minne om Hvit Sardin.




-indisk makrell 
-små samsøkartofler
-rødløk
-hestebønner
-hvitløksdressing



pris: 60-100,- pr kg
komfort: rimelig enkelt, men porøs fisk
smak: 5/10

2 kommentarer:

  1. This is a tasty fish too. A smaller size species in found in Bangladesh, called Puti Mas (পুটি মাছ) or Puti fish, also very tasty. :) Search Youtube or google for recipe.

    SvarSlett
  2. Thank you for your kind comment and advice, I'll be on the lookout for that subspecies! :)

    SvarSlett

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!