Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 5. oktober 2018

Rød Cepola/Red Bandfish/Cepola Macrophthalma (Saltvann)



Dette er en utrolig kul fisk. Den har en kropp som i praksis bare er 1/3 av kroppen, resten er hode og hale. Å filetere disse krever nesten pinsett og skalpell, så det er ikke for dem som liker fileter. Vi snakker om en liten, tynn og avlang fisk som trives på mudderbunn, og koser seg på strekningen fra Midt-Afrika til Storbritania. Det beste man kan si om den er at den har en stilig rosa farge og ville sikkert vært en ettertraktet akvariefisk. Vi stekte den i olje og krysset fingrene.
Kjøttet smaker ganske melete og daut, kan minne litt om Skolest eller Havmus.


- rød cepola
- øl
- mel
- chips


pris: 30-50,- pr kg
komfort: stekes hel, smaker kjipt
smak: 2/20

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!