Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 22. mai 2015

Blodhjerteskjell/Blood Cockle/Tegillarca Granosa (Saltvann)



Hva skal jeg si her da? Disse skjellene er knøttsmå, og spises både rå og kokt i Japan. Hyppigst nytes de i sushi. Jeg har smakt de rå og da er de skikkelig snadder. Ganske søtlige, mørkere i fargen, har og noe mer tyggemotstand enn f.eks. våre egne hjerteskjell. Men de er som sagt knøttsmå, og man trenger en del for å kunne få et skikkelig måltid. Ganske mørk farge på kjøttet. Disse drives det oppdrett av i asia og de er heller ikke truet. Åpner du en pakke av disse og finner en god del rødt blod, skal man ikke bli bekymret, dette er en av veldig få muslingtyper som har rødt blod. Alt i alt en nydelig liten skapning som de med litt tålmodighet kan få mye glede av.


-røde muslinger
-rømmekolle
-purreløk
-isbergsalat
-blasamikspray



pris: 80-200,- pr kg
komfort: lett, men tidkrevende og ganske kjedelig
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!