Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 3. oktober 2019

Gulhalet Hestemakrell/Yellowtail Scad/Atule Mate (Saltvann)




Spennende småfisk, som etter sigende ikke skal være et beinrangel, men genuint god matfisk. Arten finnes i Stillehavet og fiskes mest som bifangst. Uheldigvis tar mye av det lille fisket etter arten som er, med seg en god del annen fisk og korallrev. Arten finnes kun på 1-80 meters dyp og har en makslengde på 26cm. Den er mange steder enda ikke undersøkt ift overfiske, men står som "least concern" og kan derfor spises med god samvittighet. Det finnes ihvertfall to arter som går under betegnelsen "yellowtail scad", denne og selaroides leptolepis, som vi tidligere har smakt her på oppdagfisk. Dette er god matfisk selv om den er mager, ikke ulik hestemakrell, den har også de samme taggene nede med halen, som blir steinharde etter varmebehandling og bør fjernes. Den mangler salt og olje som man ellers finner i hestemakrell, det merkes og man vil nok sitte igjen med en opplevelse man fort glemmer. Være raus med smakstilsetningene her!




-gulhalet brasme
-hvitkål
-grønn pesto
-plommetomat
-rød snackpaprika
-hampfrø


pris: 80-120,- pr kg
komfort: vann i pausen
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!