Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 13. oktober 2020

Auxid/Bullet Tuna/Auxis Rochei Rochei (Saltvann)




Dette ser vel kanskje mer ut som en velfødd mørk makrell enn en tunfisk, eller kanskje en patron, så passende navn.. Man regner vel kanskje ikke disse som ekte tunfisker? Joda, og størjer er jo i makrellfamilien så her er nok ikke likhetene så tilfeldige. Denne fisken har proporsjonelt veldig mye av hva de i england kalle bloodline, det mørke kjøttpartiet som ligger horisontalt midt på filetene. Dette kan ofte ha en litt ring og kalkaktig smak. Hvis man ikke kan tåle dette børe man definitivt heller kjøpe annen type tunfisk, eller andre fiskearter generelt.
Den har en nydelig makrellaktig smak, langtfra tørr, heller feit, salt og saftig. Kjøttaktig, heller mot indrefilet av svin. Mørt, velsmakende og et glimrende alternativ til større og mer faretruede tunfiskarter. Den finnes så og si langs alle kyster sør for Norge, i alle verdenshav. De blir opp mot en halv meter og kan spises med god samvittighet.




-auxid
-søtpotet
-maiskorn
-gressløk



pris: 80-120,- pr kg
komfort: postkasse uten regninger
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!