Dette har i utgangspunktet ingenting med gjedder å gjøre, selv om det engelske navnet kanskje hinter kraftig til det. Det er faktisk en åleart, og mitt eksemplar tyder på lite fet kost. Nesten bare skinn og bein dette her. I og med at fisken allerede er sterkt krydret med sukker, soyasaus og piri piri i tillegg til å være tørket og gjennomstekt, spiser jeg disse som de er. Men dette er slettes ikke så dumt som man kanskje skulle tro! Magert, sunt og en haug med smak. Sjøens beef jerky?
Eneste minuset her er at det er tørt så det limer seg fast øverst i munnhulen, og tørker ut gommene. Kanskje kan en mild dip hjelpe? Litt for sterk, så litt masochistisk bør man nok være. Kanskje skal de være vannet ut?
Uansett, mer skinn enn kjøtt på disse fiskefiletene.
-piltannet ål
-øl
pris: 20-40,- pr pk i tørket utgave
komfort: peanøtter
smak: 5/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar