Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 1. juli 2018

Kroktannet Ål/Daggertooth Pike Conger/Muraenesox Cinereus (Saltvann/Brakkvann/Ferskvann)



Dette har i utgangspunktet ingenting med gjedder å gjøre, selv om det engelske navnet kanskje hinter kraftig til det. Det er faktisk en åleart, og mitt eksemplar tyder på lite fet kost. Nesten bare skinn og bein dette her. I og med at fisken allerede er sterkt krydret med sukker, soyasaus og piri piri i tillegg til å være tørket og gjennomstekt, spiser jeg disse som de er. Men dette er slettes ikke så dumt som man kanskje skulle tro! Magert, sunt og en haug med smak. Sjøens beef jerky?
Eneste minuset her er at det er tørt så det limer seg fast øverst i munnhulen, og tørker ut gommene. Kanskje kan en mild dip hjelpe? Litt for sterk, så litt masochistisk bør man nok være. Kanskje skal de være vannet ut?
Uansett, mer skinn enn kjøtt på disse fiskefiletene.



-piltannet ål
-øl



pris: 20-40,- pr pk i tørket utgave
komfort: peanøtter
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!