Med tanke på navnet er vi glade for at disse allerede er renset og skrelt innen vi skal igang med tilberedningen, taggete greie. Dette er en liten akkar som det drives mye kommersiell fangst av, i et landskap hvor kisslip cuttlefish og chinese mitre squid er de vanligste artene. Altså noe man gjerne finner i diverse poser blandet med annen mindre ettertraktet sjømat. Såkalt seafood wokmix.
Også brukt i paella om man ønsker å være særdeles nedlatende overfor våre spanske venner.
Her skal vi uansett oppleve dem i ny drakt.
Først av alt er forsne utgaver av disse meget vannholdige saker, og bør derfor tørkes grundig før varmebehandling. Ellers blir de fort kokt og gummiaktige. Dessverre smaker disse mest viskelær, og de smakstilsetningene vi bruker. Ellers er de betraktelig tynnere i kjøttet enn andre små akkarer, dårlig formulert, men dette er altså rispapiraktig tynt kjøtt, fullt av vann, som trekker seg fort sammen. Greit, greit, jeg ser lett hvorfor denne ikke er populær som mat. Nok et sort kapittel hva gjelder bløtdyr.
-nålakkar
-hampefrø
-grønn paprika
-kapers
-gulerot
-tzatziki
-rød chilli
pris: 60-100,- pr kg
komfort: greit å få ned, selv om konsistensen er verre enn smaken her
smak: 3/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar