Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 2. juni 2020

Nålakkar/Needle Cuttlefish/Sepia Aculeata (Saltvann)




Med tanke på navnet er vi glade for at disse allerede er renset og skrelt innen vi skal igang med tilberedningen, taggete greie. Dette er en liten akkar som det drives mye kommersiell fangst av, i et landskap hvor kisslip cuttlefish og chinese mitre squid er de vanligste artene. Altså noe man gjerne finner i diverse poser blandet med annen mindre ettertraktet sjømat. Såkalt seafood wokmix.
Også brukt i paella om man ønsker å være særdeles nedlatende overfor våre spanske venner.
Her skal vi uansett oppleve dem i ny drakt.
Først av alt er forsne utgaver av disse meget vannholdige saker, og bør derfor tørkes grundig før varmebehandling. Ellers blir de fort kokt og gummiaktige. Dessverre smaker disse mest viskelær, og de smakstilsetningene vi bruker. Ellers er de betraktelig tynnere i kjøttet enn andre små akkarer, dårlig formulert, men dette er altså rispapiraktig tynt kjøtt, fullt av vann, som trekker seg fort sammen. Greit, greit, jeg ser lett hvorfor denne ikke er populær som mat. Nok et sort kapittel hva gjelder bløtdyr.



-nålakkar
-hampefrø
-grønn paprika
-kapers
-gulerot
-tzatziki
-rød chilli


pris: 60-100,- pr kg
komfort: greit å få ned, selv om konsistensen er verre enn smaken her
smak: 3/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!