Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 5. september 2018

Lusuer/Norway Redfish/Sebastes Viviparus (Saltvann)



Lusueren er vanligvis noe mindre av vekst, og noe mørkere og mer pigmentert i fargen enn den vanlige ueren. Ellers er det ikke de helt store forskjellene mellom fiskene. De fleste fiskehandlere selger den som vanlig uer. Denne kan minne om en Blåkjeft, men innsiden av munnen var da vitterlig hvit.. Lusueren er rødlistet pga overfiske, og mesteparten av fisken som fanges brukes i industrien til biprodukter eller frosne fileter. Vi anbefaler meget moderat inntak av arten, og at levende eksemplarer slippes fri igjen. Ved filetering vil en merke at skinnet til lusueren er mye mer robust enn hos dens artsfrender. Ellers er det ikke flere merkbare forskjeller fra ueren, hva selve tilberedningen angår. Kjøttet er fett og saftig, samt tåler høy temperatur.


- lusuerfilet
- reddikspirer
- sukkererter
- sølvløk
- revet pepperrot
- revet sitronskall
- kapers


pris: 60-150,- pr kg
komfort: som vanlig uer, ingen større utfordringer.
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!