Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 4. mars 2019

Blomsterreke/Pink Shrimp/Pandalus Montagui (Saltvann)




På tross av dens fancy navn, liknende mye av det vi kan finne i elver i sørøst-asia, finnes denne i de nordeuropeiske strøk hvor dyptvannsreken pandalus borealis holder til. De fanges sågar ofte i samme not, men Blomsterreka er sjeldnere, litt mindre og mye penere. Hvis man kjøper ferske reker kan man finne en og annen litt mindre reke som har 1-2mm tykke, røde striper på ryggen, dette er Blomsterreken, og den smaker vel så godt som Dypvannsreka iflg mine tidligere funn av arten.
I noen få land, spesielt i Storbritannia, fiskes det aktivt etter denne arten, mens vi nordmenn enda ikke har fått opp øynene for den.
Konsistensen på rekene er mye den samme som dypvannsreken, men disse oppleves noe mørere, og mildere. Men i en blindtest ville jeg nok ikke kunne skille artene fra hverandre. Lik kvalitet, lik smak, fra glass vel og merke.



-blomsterreker
-rugbrød
-smør
-srirachasaus
-agurk
-bernaisesaus



pris: 60-120,- pr pk
komfort: lett
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!