Hvitskaten lever havet mellom Norge og Grønnland, og er en ettertraktet fisk for sportsfiskere. Man kan ofte få denne hos fiskehandlere som har tatt dem inn som bifangst til en billig penge. Arten har en sunn bestand og er ikke overfisket.
En av årsakene til at den kanskje ikke er så populær som matfisk i norske husholdninger, er at en skate er vanskeligere å jobbe med enn en del annen fisk. Det er en del bein, og vanskelig å følge linjene i kjøttet. Uansett, jeg har smakt denne på restaurant og ble imponert, kanskje kan jeg bli det i eget kjøkken også? Den største utfordringa tipper jeg blir fileteringen..
Voilá, en dugelig filet fra en hel skatevinge senere sitter jeg igjen med, og kjøttet er som jeg husker fra nevnte restaurantbesøk, mykt som fløyel, saftig og smakfullt. Med tanke på at skatekjøtt ofte selges som bifangst til en meget smal penge, er dette en skjult skatt! Helt suverent!
Er enda litt trassig at jeg ikke kan få laget en skaterett som ser sånn noenlunde ut, men taste is king som de sier i fastfoodreklamen.
-hvitskate
-hermetiserte erter og gulrotbiter
-rødløk
-chorizo
-rød paprika
-grønn oliven
pris: 30-100,- pr kg
komfort: porøse bein som kniven fort går igjennom
smak: 9/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar