Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 2. mars 2020

Hvitskate/Sailray/Rajella Lintea (Saltvann)





Hvitskaten lever havet mellom Norge og Grønnland, og er en ettertraktet fisk for sportsfiskere. Man kan ofte få denne hos fiskehandlere som har tatt dem inn som bifangst til en billig penge. Arten har en sunn bestand og er ikke overfisket.
En av årsakene til at den kanskje ikke er så populær som matfisk i norske husholdninger, er at en skate er vanskeligere å jobbe med enn en del annen fisk. Det er en del bein, og vanskelig å følge linjene i kjøttet. Uansett, jeg har smakt denne på restaurant og ble imponert, kanskje kan jeg bli det i eget kjøkken også? Den største utfordringa tipper jeg blir fileteringen..
Voilá, en dugelig filet fra en hel skatevinge senere sitter jeg igjen med, og kjøttet er som jeg husker fra nevnte restaurantbesøk, mykt som fløyel, saftig og smakfullt. Med tanke på at skatekjøtt ofte selges som bifangst til en meget smal penge, er dette en skjult skatt! Helt suverent!
Er enda litt trassig at jeg ikke kan få laget en skaterett som ser sånn noenlunde ut, men taste is king som de sier i fastfoodreklamen.


-hvitskate
-hermetiserte erter og gulrotbiter
-rødløk
-chorizo
-rød paprika
-grønn oliven


pris: 30-100,- pr kg
komfort: porøse bein som kniven fort går igjennom
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!