Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 3. mars 2020

Keiserabbor/Sweetlip Emperor/Lethrinus Miniatus (Saltvann)




Keiserabborer, især den røde, er meget populære hos sportsfiskere, og også som matfisk. Av utseende er den ikke ulik en Dorade. Den finnes i de fleste sydlige hav, og lever av smådyr som kreps, krabber og alger. Kjøttet er fast og har en konsistens som kan minne mer om svinekjøtt enn fisk. Aromaen er søtlig og nøtteaktig. Når en skal filetere denne er det nesten som en Berggylt. Man begynner øverst på siden av hodet og skjærer ned til analåpningen. Ellers kan det fort bli mye bein. Skinnet er seigt og hardført, perfekt å skinnsteke med andre ord, og er man skikkelig kreativ kan man nesten sy det til en veske. Alt i alt er dette en morsom art som smaker glimrende, og som det drives lite industrifiske av. Mitt eksemplar er viltfanget og fryst ned av et vietnamsk fiskeriselskap. Beklager den noget fallos-aktige gulroten.. Og utseendet på retten forøvrig. Smakt i 2015...


- filet av keiserabbor
- rødbetepasta
- gul gulrot
- løk
- snackpaprika


pris: 80-120,- pr pakke á 2stk
komfort: sette opp telt i lav bris
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!