Breiflabben er en meget populær matfisk, som i gamle dager ble betraktet som ufisk. Heldigvis har tidene forandret seg. Veldig lite av breiflabben utnyttes til mat, men om du er stødig på kniven kan du få noen fine skjøttstykker fra kjakepartiet i tillegg til halen. Dette er robust kjøtt, som tåler en god lengre steketid, nesten som biff. Breiflabben er ikke utrydningstruet, og det drives kommersielt fiske etter den langs norskekysten. Usikker om det foregår oppdrett, men jeg tviler på dette. Breiflabb er dyrt å kjøpe som ferdig filet, og smaker ikke nært like godt som om du fileterer den hjemme. Husk å fjerne det ytterste skinnet på halefiletene da det ligger en del slingrete fett under dette.
-breiflabbfilet m. pesto
-potetskiver
-tomatskiver
-kremet saus av sesamsmør, fish sauce og kokosmelk
pris: 70-120 pr kg
komfort: middels til veldig lett
smak: 9/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar