Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 15. januar 2015

Breiflabb/Monkfish/Lophius Piscatorius (Saltvann)




Breiflabben er en meget populær matfisk, som i gamle dager ble betraktet som ufisk. Heldigvis har tidene forandret seg. Veldig lite av breiflabben utnyttes til mat, men om du er stødig på kniven kan du få noen fine skjøttstykker fra kjakepartiet i tillegg til halen. Dette er robust kjøtt, som tåler en god lengre steketid, nesten som biff. Breiflabben er ikke utrydningstruet, og det drives kommersielt fiske etter den langs norskekysten. Usikker om det foregår oppdrett, men jeg tviler på dette. Breiflabb er dyrt å kjøpe som ferdig filet, og smaker ikke nært like godt som om du fileterer den hjemme. Husk å fjerne det ytterste skinnet på halefiletene da det ligger en del slingrete fett under dette. 


-breiflabbfilet m. pesto
-potetskiver
-tomatskiver
-kremet saus av sesamsmør, fish sauce og kokosmelk


pris: 70-120 pr kg
komfort: middels til veldig lett
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!