Det er synd jeg ikke har et bilde av en hel gjedde her, det er en tøff fisk. Den er en feit, fast og smakfull ferskvannsfisk, ihvertfall så lenge man snakker om små eksemplarer. Noen større eksemplarer blir vesentlig mindre smakfulle ettersom de blir større, men det gjelder nødvendigvis ikke for gjedda. God gjedde finnes i alle størrelser. Kjøttet er saftig, mørt og kan nytes av alle. Man kan nesten ane at man spiser en pur kjøtteter. Det tåler høy temperatur og er absolutt verdt å prøve. Alt i alt er dette en fantastisk fisk som på tross av noen kjipe ryggbein, holder nivå med de beste saltvannsfiskene. Så mørt at man fint kan spise denne som tartar.
- filet av gjedde
- asparges
- rød paprika
- cherrytomater
- endivesalat
- rød chilli
pris: 100-200,- pr kg
komfort: lett, kan fileteres med skje
smak: 8/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar