Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 4. januar 2020

Flekkpagell/Blackspot Seabream/Pagellus Bogaraveo (Saltvann)




Denne ble solgt under tittelen dorade rosé, og dorader kommer jo og går som HR-ansvarlige i offentlige bedrifter, her på oppdagfisk. Men navnet på pakningen (pagellus bogaraveo) stemmer jo ikke helt utseendemessig med denne fisken iflg fotosammenligninger. Mem det kan kanskje være individuelle forskjeller innen arten? Kjønnsmessige? Geografiske?
Og vi kan jo legge til at et finnes opptil flere arter og slekter som selges under betegnelsen dorade uten kanskje å helt kunne oppfylle kravene som stilles. I Norge sliter vi altså litt med å finne på et eget navn til fiskefamilien pagell, men i Danmark kaller de dem noe så vakkert som blankesten. 
Av de 5 blankestensartene vi har kartlagt til nå, er dette en av de to artene som kanskje kan nå norskekysten i årene som kommer, om vanntemperaturene fortsetter å stige.
Først og fremst er dette en mager fisk med mye skjell og intrikate bein. Kjøttet overlever hvis man steker den på svak til middels varme og anvender salt og pepper. Noe mer takler den nok ikke.
Man må for guds skyld beholde skinnet på, for det er det beste på hele fisken, og blir deilig sprøtt. Kjøttet er som sagt magert, men ingen usmak, pregløst er et ord som jeg finner beskrivende.



-flekkpagell
-rød paprika
-potetsalat



pris: 150-300,- pr kg
komfort: motvind i oppoverbakke
smak: 6/10 (pga skinnet)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!