Blant akvariumsentusiaster, som jo er denne rekens hovednæring i vesten, går arten ofte under navnet Glassreke, men kloreke er altså artens riktige navn. Glassreke derimot, er en saltvannsreke av liten størrelse som man blant annet kan finne langs norskekysten.
Disse klorekene er medlemmer av slekten macrobrachium, som inneholder intet mindre enn 245 arter as we speak. Hvorav Rosenbergii nok er den arten som er mest ettertraktet som mat, men den skal vi komme tilbake til senere her på oppdagfisk. Og Carcinus da selvsagt.
Ville kloreker lever, fiskes og spises nesten utelukkende i Asia, hvor de er en populær del av kostholdet. Den er listet som bærekraftig ift dagens fiskeri av IUCN. Den finnes bare i sør-asia, hovedsaklig Thailand og Malaysia i vill bestand, ellers er den som sagt et husdyr i vesten. På den annen side, finnes den i så og si hver eneste ferskvannsdam i disse landene, og den har få naturlige fiender. Det finnes lite informasjon om artens livsmønster, formeringsmønster, grupperinger o.l.
Det eneste jeg kan slå fast er at de smaker bortimot ingenting, så salt er nødvendig. Salt hjelper og kjøttet er ålreit selv om det har en dauere konsistens enn ønskelig. Man føler litt at skallet smaker mer enn kjøttet. Ganske blasse greier.
-kloreker
-spaghetti
-vårløk
-snackpaprika
-røkt skinke
-gul pyntechilli
-koriander
pris: 50-80,- pr pk
komfort: Litt skall som går greit ned
smak: 3/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar