Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 5. mai 2019

Snabeluer/Deepwater Redfish/Beaked Redfish/Sebastes Mentella (Saltvann)





Det er vel gjerne bare fiskenerder og vitenskapsmenn som skiller mellom vanlig uer og snabeluer. De ligner veldig, men snabeluer har en dutt som stikker ut fra kjaken, er litt mindre og noe lysere. Vi har bestemt oss for å tilberede en skive realt dansk rugbrød med all den dekadanse vi kunne finne i kjøleskapet hjemme idag.. Siden at vi snart reiser til Danmark igjen, og må derfor rydde ut av det.
 Men av alle ingrediensene er det altså bare snabelueren vi holder fokus på her på oppdagfisk. Vi elsker vanligvis uere, og denne skuffer heller ikke, selv om den ikke er så feit som vi husker annet uerkjøtt vi har kommet over. Smaken er jo god, men det er ikke helt som vi kjenner annen uer kan det ha vært noe galt med batchen?
Den er vanlig i et nordlige atlanterhavet, på begge sider, men trives ikke om det blir for varmt. Ellers er den vel også tildels overfisket, slik som vanlig Uer, men det er også innført strengere kvoter de senere år. Hurra!



-snabeluer
-brune sjampinjonger
-hjertesalat
-rugbrød
-vårløk
-plommetomat
-remoulade
-karrydressing
-erter
-hermetiserte babygulrøtter


pris: 80-150,- pr kg
komfort: fridag
smak: 6/10

2 kommentarer:

  1. Lest gjennom hele bloggen på et par dager, meget spennende og underholdende tekster!
    Gleder meg til fortsettelsen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det, vi satser på å gjøre opp for mangelen på estetikk og design gjennom store doser særhet :)

      Slett

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!