Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 6. august 2019

Rød Skorpionfisk/Red Scorpionfish/Scorpaena Scorfa (Saltvann)




Ikke like rød som en uer, ihvertfall ikke dette eksemplaret, men obs obs obs! Giftig fisk, hold dere unna piggene. Kan fiskehandleren fjerne dem først anbefaler vi her på oppdagfisk dette, sånn for å holde vår egen rygg fri.
Fisken er en meget vanlig art i Middelhavet, men også i Øst-Atlanterhavet fra de britiske øyer og ned til Nordøst-Afrika. Vanligvis koker man suppe på disse i en såkalt bouillabaisse, som er et oppkok av fiskerester og grønnsaker. Her kjører vi en litt annen stil uten at det ene nødvendigvis er bedre enn det andre.
Det skal nevnes at vi hadde et innlegg på samme art fra tidligere, men den smakte "dårlig", som i at den nok hadde ligget en dag eller to for lenge i kjøledisken før den ble solgt. Denne minner mer om smørflyndre, både på smak og konsistens. Godt kjøttpreg, men litt mindre saftig/fet enn man kanskje kunne håpe på. Kan for tørrstekes. Alt i alt en flott hvit fisk som duger til mye mer enn oppkok.


-rød skorpionfisk
-crispi salat
-involtini
-couscous
-soltørket tomat
-vårløk
-balsamico eddik



pris: 150-250,- pr kg
komfort: så lenge man ikke forgiftes.. noen bein er det også
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!