Dette er vel den høyst beskattede av svømmekrabbeartene, eller alle krabbearter, og finnes i stort sett hele det østlige stillehavet ned mot 50 meters dyp. Mine stykker er bein og hus, ingen skall dessverre.
Det første man legger merke til med kjøttet på disse krabbene, er at de liksom mangler strukturen vi finner i atlaterhavske krabber. Det er litt som om man har kjørt krabbekjøttet i en blender, det er nesten som silke. Smaken er uansett fortreffelig. Kan minne om søt levermos...
Vi anbefaler å krydre vannet skarpt med 1/4 sukker til 3/4 salt.
Arten er enda ikke vurdert ift bærekraftighet, men den årlige fangsten på global basis økes jevnt og trutt. Det blr gjort forsøk på oppdrett av arten for ca 50-60 år tilbake, men dette ble raskt skrinlagt.
Spennende krabbeart, men den kan liksom ikke helt måle seg med taskekrabben likevel, det er kanskje romantikken som spiller meg et puss..
-portunus trituberculatus
-brødskive
-majones
-sitron
pris: 150-250,- pr kg
komfort: saks og pelleting
smak: 7/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar