Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 4. juni 2018

Svartkluft/Furcellaria/Furcellaria Lumbricalis (Saltvann)



Svartkluft er en ganske vanlig brunalge som finnes langs hele norskekysten. Noen oppslagsverk har plassert denne i rødalgefamilien, sammen med den nære slektningen Rødkluft, men jeg vet enda ikke helt  om dette engang er riktig Svartkluft, eller bare noe som likner. Men for å være dønn ærlig, legger jeg ikke like mye prestisje i å ha riktige artsnavn til sjøgress, som til andre arter. Her prøver vi en vri hvor vi erstatter maccaronien i tomatsuppa med Svartkluft, kan jo vippe begge veier føler jeg..
Smaken minner mye om estragon, ganske kraftig smak egentlig. Konsistensen er litt mer som kokt gress, og kan være vanskelig å takle helt i begynnelsen. Jeg legger ikke ut så mye info om denne arten, men kan anbefale den som mat, ihvertfall da den både smaker godt og finnes i store mengder.



-svartkluft
-asparges
-tomatsuppe


pris: tur i tanga (ikke trusa)
komfort: rar tekstur, ellers behagelig
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!