Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 4. mars 2020

Galizisk Sumpkreps/Galician Crayfish/Astacus Leptodactylus (Ferskvann)





Disse kan man få kjøpt i ferdig kokt, tørket, nedfrosset eller chillimarinert tilstand, gjerne en kombo av noen av de nevnte. Mine var imidlertid sprell levende inntil sekunder før bildet av dem ble tatt. De er ikke nødvendigvis så langreist fra som man kanskje skulle tro. Hannene har vesentlig større klør enn hunnene. Nykokte kan de minne om hummer hva smaken angår, og er i så måte et dekadent spise, til en smalere pris. I motsetning til hummer finnes disse i overflod og er ikke rødlistet noen steder.
NB! Min score og smaksnotater baserer seg på helt ferske eksemplarer av arten.


- donaukreps
- tørr hvitvin
- gulrot
- purreløk
- rød paprika
- saltvann


pris: 250-300,- pr kg (levende)
komfort: en del pell, snitt halen helt til enden før koking for enklere resultat
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!