Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 2. juni 2018

Junkergylt/Mediterranean Rainbow Wrasse/Coris Julis (Saltvann)



Velvel, er du litt skuffet over fargene, eller mangelen på dem i så måte på denne junkergylten? Da er forklaringen såpass enkel at det er fordi det er en hunn. Kvinnene lever i flokker som styres av én hann, altså et slags harem som hos løvene. De er vanligvis tofarget, med en hvit stripe i midten, mens hannene har et flott fargespekter som gir arten dens engelske navn. Mitt eksemplar er rundt 8cm lang, og har en stor, massiv beinrad som går gjennom hele verket, så det blir litt styrete.
Det lille jeg kan få løs av kjøtt smaker litt som aspikk, kanskje blir jeg lurt av den litt funky konsistensen. Middelhavsfisk som ikke minner så mye om annen middelhavsfisk! Betyr det igjen at jeg synes dette er spennende og eksotisk? Langt derifra! I beste fall fisk man kan koke suppe på den.



-junkergylt
-paprika
-chevre
-couscous
-crispy salat



pris: 0-50,- pr kg
komfort: Intimkonsert med Olga Marie Mikaelsen
smak: 1/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!