Jeg fortsetter min reise gjennom verdenen av små industrifisk. Akkurat stor nok til at det er verdt bryet å filetere denne lille herligheten (6-8cm). Kjøttet blir vanvittig mørt hvis man freser det i litt godt smør. Den europeiske ansjosen brukes for det meste til produksjon av fiskemel, oljer eller hermetikk av ymse slag. Litt synd, da den som matfisk har evner langt utover disse formål. Mine eksemplarer er viltfangede, mest sannsynlig fra tyrkiske farvann. Vi kan spise denne med god samvittighet da den har en av de mest hardføre og reproduktive bestandene i havet. I Norge selges ofte brisling som ansjos, selv om dette er to forskjellige arter. Fisken er sjelden oppe hos oss, men kan finne på å ta en tur innom sørlandskysten ved sommerstid.
- filet av europeisk ansjos
- vårløk
- brødskive
- kremost
- wasabi
pris: 40-80,- pr kg
komfort: fileter fisken når den er halvtint, hvis ikke blir det mye rot og søl
smak: 9/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar