Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 4. juni 2019

Argentinsk Villreke/Argentine Red Shrimp/Pleoticus Muelleri (Saltvann)




Det finnes egentlig ikke noe norsk artsnavn på denne, men kreative bransjefolk innen dagligvarehandelen har valgt å kalle den "argentinsk villreke", gjerne som et lite stikk til den massivt oppdrettede, antibiotikafulle vannamejreken, også kjent som tigerreke eller scampi. Kreativt, men det finnes verken ord som tamreke eller villreke i den norske ordboka (!) Enn så lenge denne arten ikke er vurdert som faretruet, og er en ganske ny art hva moderne fiskeri angår, håpe jeg den kan vedlikeholde navnet fremover.
Den finnes bare i sør-amerika, på østsiden, i det vestlige atlanterhavet fra Argentina til Brasil. Mine er ikke forkokt, men hodet og tarmen er fjernet på forhånd. Jeg beholder skjellet på under stekingen for å holde mest mulig av smaken intakt, og unngå at den blir tørr. I tillegg hjelper det å beholde mye av smaken på rekekjøttet.
Smaken er meget god, den blir for det første my mørere enn scampi, samtidig som den har det salte sjøpreget som vi ofte finner i gode havreker.



- argentinske villreker med skall
- poppa mais
- rød chilli
- vårløk
- tomat
- persille
- potetmos i bacon



pris: 120-180,- pr pk
komfort: man blir fort litt klissete
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!