Det finnes egentlig ikke noe norsk artsnavn på denne, men kreative bransjefolk innen dagligvarehandelen har valgt å kalle den "argentinsk villreke", gjerne som et lite stikk til den massivt oppdrettede, antibiotikafulle vannamejreken, også kjent som tigerreke eller scampi. Kreativt, men det finnes verken ord som tamreke eller villreke i den norske ordboka (!) Enn så lenge denne arten ikke er vurdert som faretruet, og er en ganske ny art hva moderne fiskeri angår, håpe jeg den kan vedlikeholde navnet fremover.
Den finnes bare i sør-amerika, på østsiden, i det vestlige atlanterhavet fra Argentina til Brasil. Mine er ikke forkokt, men hodet og tarmen er fjernet på forhånd. Jeg beholder skjellet på under stekingen for å holde mest mulig av smaken intakt, og unngå at den blir tørr. I tillegg hjelper det å beholde mye av smaken på rekekjøttet.
Smaken er meget god, den blir for det første my mørere enn scampi, samtidig som den har det salte sjøpreget som vi ofte finner i gode havreker.
- argentinske villreker med skall
- poppa mais
- rød chilli
- vårløk
- tomat
- persille
- potetmos i bacon
pris: 120-180,- pr pk
komfort: man blir fort litt klissete
smak: 8/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar