Langt navn på en lang og smal fisk, som jeg ikke er helt sikker på hvorfor har blitt kalt gjedde. Den ligner ikke spesielt på en gjedde, og er heller ikke noen ferskvannsfisk. Makrellreferansen er mere forståelig, selv om den for meg ser ut som en avlang sild (vassild?).
Den finnes utbredt i Stillehavets nordlige bredder, helt opp til Alaska, men er mest vanlig som matfisk på andre siden av nevnte Stillehav, fra Japan og ned til Korea. De er stimfisk som trives best nær land, men kan ta seg turer ut på dypere hav.
Arten har en makslengde på rundt 40cm, blir ikke eldre enn 4 år og med en maksvekt på 180 gram snakker vi liten og lett matfisk, dessverre med endel bein.
Mine er hermetisert, så det vil si at de er ihjelkokt innen hermetisering, i den grad at det som engang var fiskebein nå er redusert til en slags porøs melete substans som man helt fint kan spise.
Kjøttet er også magert, og veldig tørt, ihvertfall hermetisert. På plussiden noterer vi at den ikke har noen usmak, og med olje, salt og pepper kan den minne litt om kaldrøkt makrell.
Vi gjør oppmerksomme på at ikke alle ingrediensene i retten er med på bildet, da vi ønsket ett bilde som viser kjøttet.
Vi beklager også uskarpheten på nederste bilde...
-stillehavsmakrellgjedde
-kinakål
-erter
-majones
-ingefær
-sjampinjong
pris: 20-40,- pr boks
komfort: nemt
smak: 4/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar