Er du lei av isberg- og romanosalat? Prøv havsalat istedet! En meget oversett art, hva angår nordisk gastronomi, og noe som finnes i store monn langs hele norskekysten. Kan etes med god samvittighet. Det ryktes at denne er en av våre mest velsmakende algearter, og et godt alternativ til den meget dyrere og mer langreiste wakame.
Husk å skylle godt hvis den hentes fra sandbunn. Konsistensen er sprø, den smaker litt syrlig og har godt med umami. Må være en av de beste overraskelsene jeg har fanget med håv. Ha, fanget...Neste gang jeg kommer over denne, blir det havsalat-pai. Glem frossen wakame til blodpriser, hent heller litt fersk havsalat i en vannkant nær deg. :)
- havsalat
- egg
- blåmuggost
- kokt skinke
- bønnespirer
pris: plukk selv
komfort: En del rensing under rennende vann
smak: 9/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar