Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 1. april 2020

Havsalat/Sea Lettuce/Ulva Lactuca (Saltvann)



Er du lei av isberg- og romanosalat? Prøv havsalat istedet! En meget oversett art, hva angår nordisk gastronomi, og noe som finnes i store monn langs hele norskekysten. Kan etes med god samvittighet. Det ryktes at denne er en av våre mest velsmakende algearter, og et godt alternativ til den meget dyrere og mer langreiste wakame. 
Husk å skylle godt hvis den hentes fra sandbunn. Konsistensen er sprø, den smaker litt syrlig og har godt med umami. Må være en av de beste overraskelsene jeg har fanget med håv. Ha, fanget...
Neste gang jeg kommer over denne, blir det havsalat-pai. Glem frossen wakame til blodpriser, hent heller litt fersk havsalat i en vannkant nær deg. :)


- havsalat
- egg
- blåmuggost
- kokt skinke
- bønnespirer


pris: plukk selv
komfort: En del rensing under rennende vann
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!