Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 6. august 2018

Sukkertare/Sugar Kelp/Saccharina Latissima (Saltvann)




Sukkertare... Er dette noe søtt? Vel, man kan jo håpe iom at det salte sjøgresset vi har prøvd til nå fra vår egen kyst etterlater et lite savn etter noe mer, for å si det sånn.
Vi skal her gi oss i kast med en av Norges vanligste brunalger, som kan vokse helt opp til 4 meter i lengde. Den finnes ikke på sandstrender, men heller på klipper og skjær i skjærgården. Bestanden har gått kraftig tilbake de seneste årene, men regnes fremdeles som livskraftig. Den er grobunnen for mange små økosystemer i sjøen og således viktig å opprettholde livet og mangfoldet i sjøene våre. Taren vokser opp mot 1 cm i døgnet i høysesongen og derfor kan en sukkertareskog plutselig dekke store områder.
I motsetning til Stortaren, som jeg også grillet, er denne mer porøs, sprøere, lettere å tygge og svelge, ja faktisk ikke så langt unna salt rispapir hva gjelder smak. En positiv overraskelse!



-sukkertare
-blomkål
-økologisk helmelk



pris: 0,-
komfort: mulig man må vasse litt
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!