Smørflyndra kan minne om en blekere utgave av tunge. Noe avlang med veldig glatt skinn. Den er ikke truet, og er en av de vanligste flyndreartene her til lands. Den har fast og fint hvitt kjøtt, som er robust nok for både stekepanne og frityr. Smørflyndre har nesten ikke noe kjøtt i buken, men et godt parti feitt kjøtt på hele ryggen. Fisken tåler smaksrikt tilbehør og godt krydder. Smørflyndre fåes vanligvis i garn eller som bifangst i ruser og trål. Den finnes på sandbunn helt opp mot 6-8 meter. Dette er rett og slett en fisk vi nordmenn velger bort av grunner jeg ikke kan skjønne, enkel å jobbe med, god smak og en solid bestand.
-filet av smørflyndre
-tomater
-sølvløk
-nudler
-jarlsbergost
pris: 50-80 pr kg
komfort: barnekryssordsmak: 7/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar