Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 2. november 2019

Middelhavsblåskjell/Mediterranean Mussel/Mytilus Galloprovincialis (Saltvann)




Dette blåskjellet er ikke ulikt våre egne Mytilus Edulis, men skiller seg hovedsaklig med at de er noe kortere og bredere. Mine eksemplarer er hermetiserte og tilsatt salt og hvitløk foruten solsikkeoljen de bader i. Det er lenge siden vi har hatt noen blåmuslinger nå. Etter O-, blå- og grønnleppeskjell trodde jeg kanskje at artene var kartlagt, men det stemte altså ikke. Middelhavet er saltere enn Atlanterhavet, noe som i teorien betyr at kjøttet her vil være mildere. Perfekt til pasta?
La oss nå se... Muslingene er først og fremst meget porøse, men smaker tett på Mytilus Edulis, om enn noe tammere. Dessverre overdøver hvitløken de har delt olje med mye av smaksbildet, men det er da produktets skyld og ikke muslingene. Vi sier gladelig ja takk til en runde til med middelhavsblåskjellkjøtt!



-middelhavsblåmuslinger
-pasta
-marksjampinjong
-sjalottløk
-grønn chili
-hvitvin



pris: 30-40,- pr kg
komfort: duplo
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!