Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 1. juli 2020

Karibisk Klippehummer/Caribbean Spiny Lobster/Panulirus Argus (Saltvann)





Har lenge hatt lyst til å smake denne hummeren, og kanskje endelig finne et fullverdig alternativ til vår egen homarus homarus. Disse halene kommer dessverre fra frysedisken, så en eventuell sammenligning kan bli noget skjev og ustø. Til tross for at arten er populær som mat og selges i flere vestlige land er det enda ikke kartlagt noe omkring bærekraftighet. Den står derfor ikke som rødlistet og kan spises med god samvittighet. Det vil si, hvis man ser bort fra alle de undersjøiske korallrevene som ødelegges i jakten på denne arten.
Som navnet ymter er dette en art som trives i tropiske farvann og utelukkende sørlige deler av atlanterhavet. Den har et utrolig mørt kjøtt og smaker faktisk ikke så langt unna vår egen hummer. En fullverdig variant!



- panulirus argus haler
- grønn paprika
- maiskorn
- cherrytomater
- spekeskinke
- rosévin



pris: 150-400,- pr kg
komfort: en saks er alt man trenger
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!