Lomre er en fisk jeg ikke får ofte selv, den er vanlig langs kysten, og ofte noe mindre i størrelse enn f.eks. smørflyndre og rødspette. Den er gjenkjennelig på flekkene den har på ryggen, og i så måte synes jeg den er en usedvanlig flott fisk. En annen forskjell på denne og mange andre småflyndrer vi har, er at den har nesten like mye kjøtt i buken som på ryggen. Lomren er rødlistet av 2010, men ikke umiddelbart utrydningstruet. 2-3 av 5 på fareskalaen, varierende i forhold til fangststed. Jeg anmoder derfor at mindre eksemplarer av arten blir sluppet ut igjen. Den er ikke i slekt med tunge (sole) slik det engelske navnet antyder. Dette er en fisk som har kommet hit fra sydligere farvann for mange år siden. De røde beinene inni flyndra er noe av det som tydeligst skiller den fra våre andre arter.
-filet av lomre
-blå småpoteter
-sylteagurk
-rømme iblandet kokosmelk, sitronsaft og pesto
pris: 60-100 pr kg
komfort: lett å jobbe med
smak: 8/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar