Dette er en rødalge, en slags snyltealge som oftest lever på grisetanga ascophyllum, men også kan finnes på andre arter. I mitt eksemplar selges den i tørket tilstand som krydder, blandet med en noe større mengde salt. Og da "grisetangdokke" ikke høres fint nok ut, har de valgt å kalle den for "trøffeltang". Fancy skal det være, også koster det nærere 200,- pr mindre enn 25gr tørket grisetangdokke. Hu og hei! Det er vel hva man kan forvente fra et produkt med den bi-lingvistiske gullstrofen "From lofoten weed love..."
Så her har vi gjort det enklest mulig for å fange opp mest mulig av den ettersøkte "trøffelsmaken".
Og hvis man leter etter en subtil smak som er meget god, men vanskelig å finne, er dette det.
Det sitter noen oppfinnsomme nisser oppe i lofoten og lager fancy navn til snyltetang som de tørker, blander med salt, og selger til priser ikke langt under fransk parfyme. I utgangspunktet har jeg ikke lyst til å like dette fordi det byr meg litt imot, men det smaker faktisk ganske digg :)
- bornholmsk pasta
- vårløk
- salt
- grisetangdokke
- olivenolje
pris: 2000-5000,- pr kg
komfort: sikkert stress å tørke selv
smak: 6/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar