Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 2. april 2020

Gul Trommefisk/Large Yellow Croaker/Larimichthys Crocea (Saltvann/brakkvann)




Dette var tidligere en svært utbredt art i Stillehavet, hvor den ble heftig fisket av fiskerinasjoner som Sør-Korea og Kina, i såpass monn at bestanden kollapset på 1970-tallet. Det drives idag oppdrett av arten i nevnte land. Dette er ikke uproblematisk, og fiskene fra disse oppdrettsanleggene er særdeles utsatt for parasitten nocardia seriolae. Parasitten er ikke så farlig for oss mennesker, men det kreves enorme mengder antibiotika for å stagge utbredelsen av den, hvis ubehandlet tar livet av fiskene som er infisert. Jeg vet ikke hvor mitt eksemplar av arten kommer fra eller hvordan den eventuelt har kommet seg fra vann til land. Det skal sies at arten, som finnes vilt fra Vietnam og opp mot den Japanske kyst, enda ikke er blitt vurdert ift bærekraftighet idag, men enn så lenge det drives heftig oppdrett av arten kan man jo tenke seg til at fisket etter viltlevende eksemplarer kanskje er minket.
Trommefisk og ørnefisk er det samme? Croaker og meagre? Tydeligvis...
Eksepsjonell smak på et fast kjøtt, fra en fisk som er enkel å jobbe med. Vanvittig mørt, nesten smøraktig smak, trenger bare salt og pepper for å ta bordet med storm. Festmat!



-gul trommefisk
-hestebønne
-gressløk
-eggerøre
-tomat



pris: 50-80,- pr stk
komfort: døren til varm badstue åpnes og en mild bris smyger inn
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!