Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 6. juni 2020

Rødpagell/Common Pandora/Pagellus Erythrinus (Saltvann)




Rødpagell er faktisk navnet på to arter som ikke engang er i samme slekt, her i Norge. I Danmark kalles denne bestemte arten Rød Blankesten. Dette er småfisk som ofte blir fanget som bifangst i skalldyrstrål og lignende. De kan bli helt opp mot 60cm, men artene som fiskes i europeisk farvann er sjelden større enn 20cm. De finnes langs de fleste kyster, og er egentlig hyggelig fisk å jobbe med, bortsett fra en absurd mengde skjell og bein. På tide å kjøpe ny fiskeskreller!
De tilhører forøvrig havkarpeslekten og er en god matfisk med mørt kjøtt og god stuktur, trenger salt. Smaken er som sagt god, men mengden bein kan gjøre det til en kjip opplevelse likevel. Et stykke unna Pagrus Pagrus, på tide å bli mer kreative med norske navn i atsdatabanken?



-rødpagell
-revet gulrot
-bønnespirer
-ponzusaus



pris: 10-20,- pr stk
komfort: såpe i øyet
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!