Her snakker vi om den største og flotteste tunfiskarten vi har i havene våre. Også snakker vi dessverre om en truet fiskeart som vi mennesker nesten har tatt knekken på gjennom vanvittig overfiske, og som dessverre enda er sterkt ønsket på flere markeder. Det fantes plenty av makrellstørje langs norskekysten for noen tiår siden, hvor den nå er fredet. Den finnes hovedsaklig i atlanterhavet, men også sporadisk i Middelhavet, og mitt eksemplar er fanget som bifangst i nordsjøen. Kanskje et godt tegn på at det er noe bestand på vei tilbake? La oss krysse fingrene for en av de flotteste fiskene våre farvann noengang har sett. De veier opp mot 380kg...
Makrellstørja skal ikke stekes lenge, og helst være rosa inni. Grovt salt og pepper er alt som skal på, og man har et fantastisk stykke protein. Mildt tilbehør er her å foretrekke. Som tidligere nevnt er ikke dette en fisk man bør kjøpe hvis det er sjanse for at den er fisket med overlegg. Man finner ikke mer smakfullt og mørt kjøtt enn dette på land.
-makrellstørje
-gulrot
-erter
-maiskorn
-bechamelsaus
-grønnkål
pris: 400-1000,- pr kg
komfort: som en indrefilet
smak: 10/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar