Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 6. mars 2020

Makrellstørje/Atlantic Bluefin Tuna/Thunnus Thynnus (Saltvann)




Her snakker vi om den største og flotteste tunfiskarten vi har i havene våre. Også snakker vi dessverre om en truet fiskeart som vi mennesker nesten har tatt knekken på gjennom vanvittig overfiske, og som dessverre enda er sterkt ønsket på flere markeder. Det fantes plenty av makrellstørje langs norskekysten for noen tiår siden, hvor den nå er fredet. Den finnes hovedsaklig i atlanterhavet, men også sporadisk i Middelhavet, og mitt eksemplar er fanget som bifangst i nordsjøen. Kanskje et godt tegn på at det er noe bestand på vei tilbake? La oss krysse fingrene for en av de flotteste fiskene våre farvann noengang har sett. De veier opp mot 380kg...
Makrellstørja skal ikke stekes lenge, og helst være rosa inni. Grovt salt og pepper er alt som skal på, og man har et fantastisk stykke protein. Mildt tilbehør er her å foretrekke. Som tidligere nevnt er ikke dette en fisk man bør kjøpe hvis det er sjanse for at den er fisket med overlegg. Man finner ikke mer smakfullt og mørt kjøtt enn dette på land.




-makrellstørje
-gulrot
-erter
-maiskorn
-bechamelsaus
-grønnkål



pris: 400-1000,- pr kg
komfort: som en indrefilet
smak: 10/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!