Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 7. september 2018

Kongsnegl/Common Welk/Buccinum Undatum (Saltvann)




Jeg hadde opprinnelig et smaksnotat på denne arten, men etter å ha lett i mine gamle notater og snakket med importør, viste det seg å være oppdrettssnegl fra Asiatisk oppdrett, og dermed en underart fra Stillehavet. Kongsneglslekten inneholder ca 140 arter, så jeg har ikke klart å finne frem til hvilken art nevnte asiatiske kongsnegl kan ha vært. Disse er ihvertfall fisket i Nordsjøen, og dermed vår vanlige Nord-Atlantiske Kongsnegl.
Det er skikkelig størrelse på disse, og de er vesentlig billigere enn kamskjell, ihvertfall hvis man plukker dem selv. Man bør uansett passe på å fjerne slimsekkene som ligger helt inntil kjøttet bak lokket på disse, ellers kan det bli riktig ubehagelig. Smaken er nærmere blekksprut enn kamskjell, og noget gummiaktig. Nå er dette jo heller ikke muslinger, men snegler, så sammenlikningen var kanskje urettferdig. Vi snakker her om mindre smak, og noe gummiaktig konsistens, litt småskuffet må jeg innrømme. Det er i utgangspunktet grei sjømat, som dessverre enda ikke har slått til helt her hos oss, kanskje mest fordi de ikke ser spesielt fine ut..?




-kongsnegl
-sjampinjong
-tomat
-vårløk
-sjalottløk
-koriander



pris: 0-25,- pr stk
komfort: pell ut med en gaffel
smak: 4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!