Søk i denne bloggen
Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!
Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...
Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)
mandag 1. oktober 2018
Dypvannsreke/Northern Shrimp/Pandalus Borealis (Saltvann)
Send mæ rægan Tønnes!
Dypvannsreker er den som dukker opp i hodene våre når vi tenker på reker her til lands. Og med god grunn. Den finnes i rekesalater, på baguetter, som fingermat, på glass, frosset, fersk, i aspik og mer til. Andre rekearter må man dessverre se langt etter.. En gang jeg var i Danmark og diskuterte reker, sa de at de bare spise reker fra glass der, og at det virket primitivt å måtte skrelle dem selv. Da er jeg glad jeg er primitiv...
Det enorme fisket som foregår etter arten gjør at mange andre arter sliter pga høy forekomst i bifangst, og bestanden av Dypvannsreker virker også å være nedadgående, selv om restriksjoner i fiske kun er innført noen få steder til nå, og ikke langs vår kyst. Det var vel på tide å få smakt denne arten, da jeg i både gode og verre stunder har referert til den i tidligere innlegg. Optimalt sett burde man spise disse rekene om vinteren, da er de best. Jeg vil ikke elaborere mer om disse da de fleste som leser min blogg nok har spist, og har egne oppfatninger om hva det smaker. Disse som er kjøpt hos Rema 1000, kommer fra Nordsjøen og smaker som de skal! Reker er godt!
-dypvannsreker
-grovt rundstykke
-majones
-agurk
-koriander
pris: 100-200,- pr kg
komfort: ting tar tid
smak: 8/10
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Bloggarkiv
-
▼
2018
(75)
-
▼
oktober
(7)
- Hvit Stør/White Sturgeon/Acipenser Transmontanus (...
- Intervju i og med at smaksnotat #300 er sluppet på...
- Tangkutling/Two-Spotted Goby/Gobiusculus Flavescen...
- Rød Cepola/Red Bandfish/Cepola Macrophthalma (Salt...
- Lagesild/Vendace/Coregonus Albula (Ferskvann, Brak...
- Hijiki/Nori/Sargassum Fusiforme (Saltvann)
- Dypvannsreke/Northern Shrimp/Pandalus Borealis (Sa...
-
▼
oktober
(7)
Hva skjer her nede?
Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar