Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 6. september 2018

Japantare/Dashi Kombu/Saccharina Japonica (Saltvann)



Frykt ikke, dette er kanskje fremtiden!
Dette er en brunalge som det spises mye av i Asia, men som enda ikke er blitt særlig populært i vesten. Det er faktisk en av de mest spiste sjøgressartene i Asia, og blant de to mest konsumerte i land som Japan og Kina. Jeg kan godt skjønne hvorfor, dette er nemlig meget bittert, og da sikkert sunt.
Mesteparten av japantaren som selges idag er oppdrettet, for det meste på det asiatiske kontinentet, men det drives littegranne avlsbusiness med denne arten i Frankrike også.
Det har en ganske grov konsistens, men går greit ned om en tygger godt. Produktet som denne taren er i består av 91% japantare, resten er olje, vann og litt mildt krydder, så smaken er ikke mye kamuflert.
Den bitre smaken minner litt om sterk lakris. Jeg kan vanskelig se for meg at mennesker sitter og nyter dette rundt bordene i asiatiske land, men ettersmaken er faktisk ganske digg, sterk, vedvarende umami.
Ikke noe man spiser før man går på byen ihvertfall, om man ar forhåpninger om å imponere noen av det motsatte kjønn. (evt. samme kjønn)


-japantare
-sesamfrø
-ponzusaus


pris: 30-60,- pr pk
komfort: ferdig tilberedt, men det vanskeligste gjenstår
smak: 3/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!